رنج تولید انار برای کوهمره سرخی ، سود آن نصیب دیگران

شیراز - استان فارس در تولید محصولات کشاورزی در کشور سرآمد بوده و با توانمندی های بالای تولید ، رتبه برتر در ارایه محصولات کمی و کیفی را در گونه های مختلف به خود اختصاص داده است.

فارس در تولید انار ، رتبه برتر کشور را داراست ، منطقه

کوهمره

سرخی با بیشترین سهم در تولید این محصول گامی مهم در صادرات آن برداشته است.



به گفته صاحبنظران و مسوولان ، زحمت و رنج تولید انار را باغداران

کوهمره

می کشند اما سود سرشار آن از فرآوری و صادرات به جیب دیگران می رود.



مسوولان با اشاره به اینکه در این منطقه هیچگونه صنایع مرتبط با بسته بندی و فرآوری انار وجود ندارد افزودند: دولت می تواند با ارتقا جایگاه

کوهمره

سرخی در ایجاد بستر مناسب برای سرمایه گذاری در منطقه اثرگذار باشد.



یک باغدار در

کوهمره

سرخی گفت: انار

کوهمره

سرخی از نوع زودرس و صادراتی است اما بدلیل نبود سردخانه مجهز محصول این منطقه در فصل برداشت باید به بازار عرضه شود.



بهنام اسدی افزود: با توجه به تولید بالای انار در منطقه و نبود کارخانه و صنایع فرآوری سالانه هزینه های سنگین حمل و نقل روی دست باغداران گذاشته می شود.



به گفته وی ، تجار سایر استانها در فصل برداشت انار محصول این منطقه را خریداری می کنند ،با بسته بندی مناسب صادر کرده و ارزش افزوده آن نصیب منطقه شان می شود.



وی ادامه داد: از سوی دیگر محصول انار با فرآوری و صنایع تبدیلی ارزشی سه برابر می یابد که ارزش افزوده آن به منطقه بر نمی گردد.



وی اضافه کرد: اگر چه این منطقه سهم زیادی در تولید محصولات کشاورزی استان دارد اما مردم از مشکلات معیشتی و محرومیت در رنج هستند.



مدیر جهاد کشاورزی شیراز گفت: در خشکسالی های اخیر بویژه سال زراعی 86-87 ، که در 40سال گذشته بی سابقه بود ، باغ های شیراز خسارات زیادی دید اما به همت اقدامات دولتی تولید در انواع مختلف زراعی و باغی متوقف نشد.



علی دهقان فارسی افزود: شهرستان شیراز با تولید 30 هزار تن انار در سال رتبه نخست تولید انار استان را دارد که 75 درصد آن در

کوهمره

سرخی تولید می شود.



وی ادامه داد: محصول انار بدلیل تنوع کارآیی در صنایع غذایی ، دارویی ، رنگرزی و شیمیایی برترین محصول در فرآوری شناخته شده است.



وی اضافه کرد: امسال 300 هکتار باغ انار جدید با گونه های برتر و اصلاح شده ، در

کوهمره

سرخی ایجاد شد ، توسعه این باغ ها مد نظر جهاد کشاورزی است.



به گفته وی ، توانمندی های منطقه

کوهمره

سرخی برای مردم و مسوولان شناخته شده نیست و سرمایه گذاری های لازم در آن ایجاد نشده است.



کارشناس مسوول انار جهاد کشاورزی فارس هم گفت: فارس با 22 هزار هکتار اراضی زیرکشت انار و تولید سالانه 243 هزار تن محصول 30 درصد انار کشور را تولید می کند.



غلامرضا ملاشفیعی افزود: در شهرستانهای نی ریز ، شیراز ، ارسنجان ، استهبان ، کازرون ، مرودشت ، سروستان ، سپیدان ، ممسنی ، فیروزآباد، فسا ، داراب ، جهرم ، کوار و خرامه انار تولید می شود.



وی ادامه داد: عمده محصول انار فارس صادراتی است و به کشورهای حاشیه خلیج فارس ، کره جنوبی ، ژاپن ، چین و کشورهای اروپایی صادر می شود.



به گفته وی ، سال گذشته ، 227 تن انار به ارزش 296 هزار دلار از گمرکات فارس صادر شد و مابقی این محصول از طریق تجار استانهای دیگر خریداری ، بسته بندی و صادر شد.



ملاشفیعی گفت: انار به لحاظ صنایع تبدیلی ، دارویی و غذایی سرآمد محصولات باغبانی است و از لحاظ تنوع فرآورده های غذایی و صنعتی مزیت بسیار بالایی دارد.



وی افزود: انار درجه سه و چهار فارس که فرآوری شده و به کنسانتره و رب تبدیل می شود سه برابر ارزش افزوده می یابد.



این مسوول بیان داشت: متاسفانه صنایع تبدیلی متناسب با تولید این محصول در استان رشد نداشته و سود عمده فرآوری انار را دیگران می برند.



ملاشفیعی با اشاره به اینکه بدلیل ارزش اقتصادی انار ، توسعه باغ ها آن در دستور کار قرار دارد افزود: امسال 900 هکتار به مجموعه اراضی زیر کشت انار استان افزوده شد.



وی گفت: آفت کرم گلوگاه انار، تنها در کشور هند وجود ندارد بلکه بقیه کشورها از آن بی نصیب نیستند ، امسال با بهره گیری از سم زدایی جدید بطور چشمگیری از رشد این آفت در باغ ها جلوگیری شد.



رئیس جهاد کشاورزی استان فارس گفت :این استان با 22 هزارهکتارسطح زیرکشت و تولید سالانه 243 هزارتن معادل 30 درصد انار کشور، رتبه اول تولید این محصول را به خود اختصاص داده است اما کمتر کسی از این موضوع اطلاع دارد.



مهندس مهرزاد خرد افزود: منطقه

کوهمره

سرخی که 75 درصد انار فارس را تولید می کند هنوز از صنایع تبدیلی و فرآوری برخوردار نیست.



خرد ادامه داد: جهادکشاورزی زمینه بهره گیری از تسهیلات بانکی را برای سرمایه گذاران فراهم کرده است که بستر مناسبی است تا در ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی اثرگذار باشند.



وی گفت: محققان زمینه بهره گیری ازفن اوری های نوین برای از بین بردن آفت کرم گلوگاه انار را که سالانه خسارات زیادی به این محصول وارد می کند، فراهم کنند.



به گفته این مسوول ، دولتمردان باید متناسب با توانمندی هر منطقه ای در زمینه توسعه و ارتقا آن بستر را فراهم کنند تا در ایجاد اشتغال و رشد آن موثر باشد.



نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: منطقه

کوهمره

سرخی درتولید و صادرات انار در کشور رتبه اول را دارد و از ظرفیت های بسیار بالایی برای ایجاد اشتغال برخورداراست .



دکتر جعفر قادری با بیان این مطلب که ارتقا

کوهمره

سرخی به بخش توجه برای ایجاد زیرساختها در منطقه را بیشتر خواهد کرد افزود: مسوولان باید برای شناساندن توانمندی های منطقه و دعوت سرمایه گذاران به منطقه تلاش کنند.



نماینده اول مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: تولیدات کشاورزی و ایجاد صنایع فرآوری متناسب با آن یکی از مقوله های مهمی است که باید در سال تولید ملی به آن توجه شود.



ضرغام صادقی اظهار داشت: دهستان

کوهمره

سرخی باید به جایگاه ویژه ای ارتقا یابد تا از قبل آن در راستای توسعه تولیدات کشاورزی منطقه گام های اساسی برداشته شود.



وی افزود: انار میوه بهشتی است ، این محصول از نظر فرآوری در تولید ملی ارزشمند و اثرگذار است ولذا منطقه

کوهمره

سرخی در تولید این محصول بی نظیر باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.



وی بیان داشت : باور کردنی نیست در منطقه ای که 75 درصد محصول انار استان تولید می شود هنوز صنایع غذایی و فرآوری مرتبط با آن ایجاد نشده باشد.



به گفته وی ، جذب سرمایه گذاران نیاز به همکاری و حمایت بخشهای مختلف دارد که متاسفانه با موانعی که سر راه آنها گذاشته می شود ، سرمایه گذار رغبت خود را از دست می دهد.ک/

 

 

 

 

   جشن انار کوهمره سرخی 

                        

جشن اناردر روستای کوهمره سرخی فارس/عکس:عباس امیری

جشن اناردر روستای کوهمره سرخی فارس/عکس:عباس امیری

 

جشن اناردر روستای کوهمره سرخی فارس/عکس:عباس امیری

 

جشن اناردر روستای کوهمره سرخی فارس/عکس:عباس امیری

برای دیدن بقیه عکس ها بر روی ادامه مطلب کلیک کنید

ادامه مطلب

خبرگزاری فارس: نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به محرومیت‌های منطقه کوهمره سرخی، به ارتقای این دهستان به بخش تاکید کرد.

خبرگزاری فارس: تبدیل دهستان کوهمره سرخی به بخش

 

ب

ه گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از

 

روابط عمومی دفتر نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی،

 

ضرغام صادقی در مراسم جشنواره انار که در دهستان کمره سرخی برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری جشنواره انار کوهمره فتح بابی برای خروج این منطقه از محرومیت است.

 

وی پرداختن به توسعه کشاورزی را از محورهای مهم تحقق شعار «تولید ملی، حمایت از کار و  سرمایه ایرانی» برشمرد و گفت: در بین محصولات کشاورزی، انار به دلیل ارزش افزوده بالایی که دارد و فرآورده‌های متعددی که در بحث پزشکی و صنایع تبدیلی از آن به دست می‌آید، جایگاه ویژه‌ای دارد.

 

نماینده مردم شیراز در مجلس نهم با اشاره به محرومیت‌های منطقه کوهمره سرخی، به ارتقای این دهستان به بخش تاکید کرد و گفت: گرچه سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه بخش کشاورزی در این منطقه اقدامات خوبی انجام داده اما در سایر بخش‌ها از جمله توجه به زیرساخت‌هایی مانند آب‌رسانی، احداث جاده و گازرسانی نیازمند همراهی مسئولان است.

صادقی که برای سومین بار بعد از انتخابات به منطقه کوهمره رفته بود، تصریح کرد: مردم این منطقه حتی از حداقل‌ها نیز برخوردار نیستند و مستحق بهره‌مندی از خدمات بیشتری هستند.