با سلام خدمت علاقمندان  به سایت وطن کوهمره در قسمت امکانات جانبی سایت (پایین، سمت راست) برای شما نقشه دهستان کوهمره سرخی قرار داده شده است ،که شما دوستان عزیز می توانید با کلیک بر روی آن و تمام  صفحه کردن از آن استفاده کرده و لذت ببرید و جالب تو جه اینکه شما می توانید از نقشه ماهواره ی استفاده کنید و به صورت واضح و شفاف روستا و مکان مورد نظر خود را ببینید. 

نقشه کوهمره سرخی

 

ساسانیان

 

شاهنشاهی ساسانی یا ساسانیان (که ساکنینش به آن ایرانشهر می‌گفتند) آخرین شاهنشاهی ایرانی پیش از ظهور اسلام و حمله تازیان به ایران است که از سال ۲۲۴ تا ۶۵۱ میلادی (۴۲۷ سال) بر ایران فرمانروایی کردند؛ این شاهنشاهی یکپارچه را اردشیر بابکان با شکست اردوان چهارم، آخرین شاهنشاه اشکانی بنا کرد و ایران را مجدداً پس از سقوط هخامنشیان برای نخستین بار یکپارچه ساخته و زیر فرمان تنها یک دولت شاهنشاهی درآورد. شاهنشاهان ساسانی که ریشه‌شان از استان پارس بود،[۹] بر پهنهٔ بزرگی از آسیای باختری چیرگی یافته و در کنار امپراتوری روم-بیزانس، در طی دوره‌ای بالغ بر ۴۰۰ سال، ابرقدرت دنیای باستان محسوب می‌شدند. پایتخت ایران در این دوره، شهر تیسپون در نزدیکی بغداد در عراق امروزی بود. بر طبق افسانه‌ای، پرچم ایران در این دوره، درفش کاویانی بود.

 

دورهٔ ساسانی یکی از مهمترین، حساس‌ترین و تأثیرگذارترین دوره‌های تاریخ ایران شناخته می‌شود. شاهنشاهی ساسانی، آخرینشاهنشاهی ایرانی پیش از حمله اعراب به ایران و اسلام‌آوردن ایرانیان است. در دورهٔ ساسانی، تمدن ایرانی از بسیاری جهات به نهایت شکوفایی و رونق خود رسید. ایران در دورهٔ ساسانیان، تأثیر زیادی بر فرهنگ روم گذاشت. تأثیر ساسانیان تنها محدود به مرزهای ایران نبود، تأثیر آن‌ها به هند، چین، اروپای غربی و آفریقا هم می‌رسد. ساسانیان نقشی برجسته در شکل‌گیری هنر اروپایی و آسیایی در دوره‌های میانه داشتند. بخش عمدهٔ چیزی که امروزه به نام دوران طلایی اسلام در هنر، معماری، موسیقی و دیگر زمینه‌ها شناخته می‌شود، از ساسانیان بهجهان اسلام منتقل شد.

 

جامعهٔ ساسانی به گونهٔ طبقاتی اداره می‌شد. جامعه به چهار طبقه موبدان، جنگاوران، دبیران و پیشه‌وران تقسیم می‌شد.[۱۰] دین رسمی شاهنشاهی ساسانی، کیش زرتشتی بود و اوستا و زند منابع اصلی حقوقی و دینی حکومت ساسانی محسوب می‌شدند.[۱۱] دورهٔ شاهنشاهی ساسانیان، در سال ۶۵۱، پس از کشته‌شدن یزدگرد سوم طی حمله اعراب به ایران، به پایان رسید و ایران تحت سلطهٔ اعراب مسلمان درآمد.

 

کشف یک کتیبه سنگی مربوط به دوره ساسانی  در روستای مسقان  و تحویل به سازمان میراث فرهنگی

با سلام خدمت شما  دوستان عزیزم 

همیشه افراد قدیمی روستا برای ما خاطراتی زیبا از گذشته روستا  تعریف می کردند ، و ما همواره در مورد قدمت روستا از آنها سؤال می پرسیدیم که همیشه با جواب های گنگی از آنها همراه بودیم ولی همه آنها به اتفاق می گفتند که روستای مسقان یکی از قدیمی ترین روستای کوهمره سرخی می باشد  وقتی می پرسیدیم که چرا؟ آنها همگی به قلعه های قدیمی مسقان اشاره می کردند ومی گفتند که تا یاد داریم به همین شکل مخروبه بوده است، وقتی به کلمه مخروبه فکر می کردیم با دوستان خود حساب می کردیم که یک قلعه حدود صدسال عمر میکند و بعد خراب می شود پس حداکثر قدمت روستا250 سال پیش می باشد.

شایان ذکر است تحقیقات گسترده ای از طرف جناب دکتر فتحی در مورد روستای مسقان انجام گرفته است که  با یافته های فراوان همراه بوده و همچنان ادامه دارد و امیدواریم که به زودی آماده و در اختیار عموم قرار گیرد.

یادم می آید که حدودا 14 سال داشتم که با دوستم به چشمه ای در پایین روستا رفتیم دیدیم که دو پیرمرد بزرگوار در کنار چشمه نشسته و با هم  در حال صحبت بودند و ما به سمت آنها رفته و سلام کرده و آنها با خوشرویی جواب ما را دادند و ما هم کنار آنها نشستیم، صحبت آنها در مورد تاریخ روستا بود، و می گفتند که این قلعه برای نگهبانی روستا بوده است.و یکی از پیرمرد ها گفت که در کنار پاسگاه فعلی روستا یک شی  خیلی با ارزش دفن شده است که پدر بزرگم وقتی بچه بودم برایم تعریف کرده است و پیرمرد دیگر نیز این گفته را تایید می کرد . من این را برای بقیه تعریف کردم  جالب اینکه همگی این جمله را تائید می کردند.وزمان گذشت تا امسال که پاسگاه روستا مورد بازسازی قرار گرفت و مردم از این موضوع قدیمی اطلاع داشتند و دهیار و  اعضای شورای روستا در محل حاضر وبرکار دستگاههای راهسازی نظارت می کردند و خوشبختانه در حین کار با یک کتیبه قدیمی روبرو شدن و عملیات نوسازی متوقف و به مراجع بالاتر اطلاع داده شد . 

طبق تحقیقات سازمان میراث فرهنگی این کتیبه به دوره ساسانی برمی گردد و قدمتی 1800ساله  دارد.  و روی آن باخطی مخصوص آن زمان (پهلوی ساسانیک) نوشته های مکتوب گردیده است که برای تحقیقات بیشتر به سازمان میراث فرهنگی فرستاده شده است.

در اینجا لازم می دانم از همه عزیزانی که نظارت کامل داشتند تا کوچکترین مشکلی و سوتفاهمی پیش نیاید تشکر کنم .

جهت دیدن عکس بر روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

ادامه مطلب