خداوند را شاکریم که بلاخره با تلاش و همت دوستان بعد از سالها اینترنت به کوهمره سرخی روستای مسقان آمد..گفتنی است روستا های همجوار نیز می توانند از این دکل استفاده کنند
تصویر ارسالی توسط دوست عزیزمان مهدی علیرضایی می باشد..
تصاویر:روستاي بگدانه در منطقه کوهمره سرخي شيراز
دکترعلی رحمانی*
روستاي گرمسيري بگدانه در 65 کيلومتري جنوب غرب شيراز، در منطقه کوهستاني- جنگلي کوهمره سرخي قرار دارد.
اين روستا يکي از پر جمعيت ترين و زيباترين روستاهاي اين منطقه است که انار و انجير آن شهرت خاصی دارد.
روستاي بگدانه در يک دشت مسطح محدود در بين کوههاي مروک، سلامتي و بويم در کرانه رودخانه جره لم داده است. این تصاویر در يکي از روزهاي زمستاني دي ماه 93، تهيه شده که از نگاه شما بينندگان عزيز مي گذرد.
قله کوه سلامتي معروف به چنگ سلامتي در شمال شرق روستاي بگدانه به خوبي نمايان است
گوشه اي از مراسم نذري در روستا
منظره عمومي روستاي گرمسيري بگدانه در يک روز زمستاني
گلزار شهداي روستاي بگدانه- مزار پاک دو شهيد دفاع مقدس
بوستان هاي انار شمال روستا منتهي به کوه مروک
تنگه يا دره دريا (درياهک)، تنگه اي باريک و عميق در خاور روستا که سراسر پوشيده از باغ هاي انار است. اين تنگه، ديواره جنوبي يا يال جنوبي تاقديس سلامتي است
بلوط هاي تنومند، بيدهاي مجنون افشان، نخل هاي سرافراز و زيتون هاي زيتوني، عليرغم فصل زمستان خلعتي سبز به اين روستا بخشيده است
معماري سنگي بافت قديمي روستا (استفاده سنگ هاي برش خورده چند ضلعي)
حياط هر منزلي در اين روستا مزين به نخل و بيد مجنون است
نخل يکي از نماد هاي اين روستاي گرمسيري است. مغرب روستا به سمت رودخانه جره و کوه بويم
مسجد روستا در ميانه روستا
نمايي نزديک از دره دريا
يکي از ساختمان هاي قديمي درست در مرکز روستا که داراي راه پله قديمي است
*عضو تحریریه "توریسم آنلاین"؛دکتری زمین شناسی
برای تماشای قسمت اول برنامه هم ولایتی در روستای ماصرم اینجا کلیک کنید
برای تماشای هم ولایتی در روستای زیبای سبوک اینجا کلیک کنید
برای دیدن برنامه هم ولایتی در روستای ماصرم اینجا کلیک کنید
کوهمره قوم پارس
یکی قومی از پارس ،کهمره نام
همه نیک سرشت و همه خوش مرام
ز اصل ونصب آريايي نژاد
چوساسا ن و آن خسرو کی قباد
همه سرزمينش خوش و خوشگوار
به صحرا وکوهش پر از چشمه سار
زمغرب رسد تا حد کازرون
شمالش زند خرک وچر مکون
جنوبش کوه گرم و سوخته چنار
زمشرق فراتر رود از کوار
زنانش به جرأت ز مردان سرند
همه پاک وجنگی و رزم آورند
چنان ببر غران به هنگام جنگ
به کوه وبه صحرا به سان پلنگ
خرامان و رقصان به آوای ساز
چونان آهوان در نشیب و فراز
به هر بیشه اش خفته شیر نری
چنان معدن و کان پر گوهری
به سر خون ماصرم گر افتد خروش
چو دیگی همه کهمره آید به جوش
وگر دشمنی قصد مسقان کند
همی دست خود شسته از جان کند
سپاه سفاک تیمور لنگ
چو آهنگ شیراز کرد هنگام جنگ
ز شيران کهمره کرد واهمه زسوی دگر برد سپاه و رمه
در اول کهمره ماصرم بود که پشت حکومت بدان گرم بود
پس آنگه کهمره شد با شکفت
که دارد همی قلعه افزون ز هفت
نژاد ی یل وسر کش و ریشه دار
فراوان در آن باغ انجیر و نار
گر آید ز اردوی سرخی غریو
به دشتی کند ترک کاشانه دیو
گذشته از ملک دولت هزار
زمردم نبود کسی جیره خوار
ز اصل ونصب آريايي نژاد
چوساسا ن و آن خسرو کی قباد
نشانش همان دره کاهنک
به زیر کربس چپ دهنوک
یکی دیگرت گر بگویم نشان همان رمز خفته در آتش نهان
که گر ناسزایی به آتش دهی زمردم دوصد نا روا بشنوی
دگر رمز سوگند ما بر اجاق
فراوان همی برج وبارو و طاق
چهارم دره دریاهک است
که در نامگذاریش دل من شک است
در آنجا مکانی به نام کیش کافریست
که گویی همه وهم و نا باوريست
که خلقی ز دست قوم عرب بدان جا گریزان شده نیمه شب
یکی دژ بسازند چنان سفت وسخت
چنان آشیان مرغ بر درخت
دگر کوه مروک پشت بکک
که سایه فکنده سر دهنوک
که مروک همان نا م مزدک بود
به یزدان پرستی همی تک بود
نداند به جز خالق و کردگار چها رفته است بر سر این دیار
که دارد بسی مردم نکته سنج
سخن نزدشان پر بها تر ز گنج
یکی کهنه قومی ایرانی است
همه گفته هاشان ساساني است
درود و سپاسم بر این مردمان
که از فر جمشید دارند
دوستان عزیز درصورتی که نام شاعر عزیز این شعر بسیار زیبا را می دانید در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید
گزارش ایکنا از نخستین یادواره ۶۳ شهید منطقه کوهمره سرخی شیراز + عکس
گروه اجتماعی: نخستین یادواره ۶۳ شهید ولایتمدار منطقه کوهمره سرخی شیراز با حضور جمعی از خانوادههای شهدا، ایثارگران و مسئولان استان فارس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از فارس، نخستین یادواره 63 شهید ولایتمدار منطقه کوهمره سرخی شیراز با حضور جمعی از خانوادههای شهدا، ایثارگران و مسئولان استان فارس عصر دیروز، 5 شهریور در این منطقه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم خداداد ابراهیمی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس با اشاره به فرازهایی از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره شهدا عنوان کرد: شهدا وظیفه خود را با جان دل و با تمام توانمندی که داشتند، انجام دادند و در جهاد اصغر سنگ تمام گذاشتند و از هیچ تدبیری کوتاهی نکردند اما امروز در جهاد اکبر وظیفه ما برای ادامه راه آنان چیست؟
ابراهیمی ادامه داد: فرمانده معظم کل قوا فرمودند که دائماً بیدار باشید یعنی اینکه ما نباید غفلت کنیم و فراموش کنیم کسانی که دستشان به خون این 63 شهید آلوده است، از ادامه راه خود کوتاه میآیند و ما را به حال خود رها میکنند.
تأکید مقام معظم رهبری بر بیداری و هوشیاری دائمی است
این یادگار دوران 8 ساله دفاع مقدس خاطرنشان کرد: همچنین مقام معظم رهبری فرمودند دائماً خود را در سنگر ببینید یعنی ما باید همیشه آماده باشیم زیرا دشمنان برای ما نقشه کشیدهاند و منتظر کوچکترین غفلتی از سوی ما هستند تا بتوانند ورود کنند و اگر دشمن بتواند رخنه پیدا کند به معنای آن است که به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند بیدار باشید، عمل نکردهایم و خود را دائماً در سنگر نمیدیدیم و گمان میکردیم جنگ تمام شده و استکبار دست از سر ما برداشته است.
وی با یادآوری اینکه معظمله فرمودند دائماً خودتان را در برابر یک دشمن غدار، زخم خورده، خشمگین و به شدت ناراحت ببینید، گفت: ما باید در مقابل دشمنی که تا دندان مسلح است و تمام بودجههای خود را برای مقابله با اسلام و کشورهای اسلامی بسیج کرده است، هوشیار باشیم چنانچه امروز در این راه جنگهای نیابتی در این کشورها ایجاد میکند و یک روز خلیج عربی، یک روز کموله ایجاد کرد و روز دیگر منافقان را به جنگ ما میفرستد و امروز نیز داعشیها و سلفیها را به جان مسلمانان انداخته است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس خاطرنشان کرد: امروز مردم، خانوادههای شهدا، روحانیت، نیروهای مسلح، جانبازان، عشایر و غیره همگی جمع شدهاند و تلاش میکنند تا به فرمایشات مقام معظم رهبری لبیک گویند که همانطور که ایشان فرمودند، ما دائماً بیدار هستیم و خود را در سنگر و در مقابل دشمن غدار، زخمخورده، خشمگین و به شدت ناراحت میبینیم.
لزوم حفظ وحدت میان مردم و مسئولان
وی همچنین بر لزوم حفظ وحدت میان مردم و مسئولان تأکید کرد و گفت: امروز تأکید ما بر روی ایجاد وحدت بین تمام مردم و مسئولان است زیرا این وحدت است که موجب عقبنشینی دشمنان و شکست آنان خواهد شد.
ابراهیمی در ادامه ضمن تکریم یاد شهدای گمنام با طرح این سئوال که چرا عدهای از شهدا میخواستند گمنام بمانند؟ گفت: این شهدا به حدی بصیرت بالایی داشتند که میدانستند ما بعد از جنگ غفلت خواهیم و از بلاهایی که دشمنان بر سر ما خواهند آورد، غافل میشویم بههمین دلیل از خداوند خواستند تا جنازههای آنها برای سالها مفقود بماند و هر از چند مدت یک بار عدهای از آنان وارد شهرها و استانهای کشور شوند تا ما را از خواب غفلت بیدار کنند.
پیام شهدای گمنام دعوت به بیداری و هوشیاری است
وی، پیام شهدای گمنام را دعوت به بیداری و هوشیاری عنوان کرد و گفت: در حقیقت این شهدا هستند که ما را در برابر دشمن زخمخورده و خشمگین آماده نگه میدارند به همین دلیل خواستند که گمنام بمانند تا ما فراموش نکنیم که چگونه این انقلاب را به دست آورده و آن را حفظ کردهایم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس در ادامه ضمن گرامیداشت یاد شهدای عشایر این استان گفت: عشایر نقش علمی و معنوی خود را قبل، حین و بعد از انقلاب و همچنین در دفاع مقدس ایفا کردند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با تأکید بر اینکه قطعاً روح ولایتمداری و شهادت طلبی شهدای عشایر به خصوص ایل کوهمره سرخی موجب تداوم حرکت آنان در میان جوانان این ایل خواهد شد، گفت: در حقیقت برگزاری یادوارهها و مجالس بزرگداشت شهدا، تجدیدخاطرهها و تبیین اهداف و آرمانهای آنان است که به نسل امروز خود ثابت کنیم گذشتگان آنان برای دستیابی به ارزشهای والای اسلامی جان طبق در اخلاص گذاشتند.
بنا بر این گزارش، پس از اجرای سرود ای ایران و همچنین مداحی کاظم محمدی، قاسم فضلینیا، بخشدار ارژن به سخنرانی پرداخت و ضمن گرامیداشت هفته دولت که بهمناسبت شهادت دو تن از یاران دیرین و صدیق انقلاب نامگذاری شده است، گفت:امروز بعد از گذشت بیش از 30 سال از شهادت آن عزیزان، انقلاب اسلامی ایران استوارتر از گذشته با رهبری امامگونه امام خامنهای راه خود را ادامه میدهد.
وی ابراز کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، استکبار جهانی گمان میکرد که به وسیله صدام میتواند به واسطه حمله به ایران، تمام ارزشهای انقلاب و دین اسلام را در کشور ما از بین ببرد، اما نمیدانست که مردم ایران در حفظ ارزشهای اسلامی و انقلابی خود راسخ هستند.
فضلینیا خاطرنشان کرد: اگر امروز میبینیم جمهوری اسلامی ایران با اقتدار با دنیا به مذاکره مینشیند و آنها مجبور میشوند در مذاکرات 1+5 با نمایندگان ایران به مذاکره بنشیند و موجبات رضایت رهبری و مردم را فراهم آورند و به اهداف نظام برسند به دلیل خون شهداست.
تقویت اندیشههای شهدا در جامعه به وسیله برگزاری یادوارههای شهدا
بخشدار ارژن تأکید کرد: امروز همه ما وظیفه داریم برای حفظ ارزشهای دینی و اصول انقلاب با اندیشههای شهیدان و امام بیش از پیش آشنا شویم و آن اندیشهها را هر روز در جامعه تقویت کنیم و یکی از آن راهها همین مراسم و برنامههای معنوی و الهی است.
وی با یادآوری اینکه شهدای ما با تأسی از امام حسین(ع) درس شهادت، وفاداری، فداکاری و استقامت را به ما آموختند و در عمل آن را به اثبات رساندند، گفت: یاد و خاطره این شهدا و یادآوری دستاوردهای زمان جنگ باعث میشود که در جامعه ما همیشه روحیه شهدا و فداکاری و ایثار پایدار باشد و همیشه قوی بماند.
فضلینیا تأکید کرد: امروز برای همه ما تکلیف است که با حفظ وحدت، اتحاد و همدلی و با تبعیت از مقام معظم رهبری اهداف انقلاب را پیش ببریم تا شهدا از ما راضی باشند.
بیان ارزشهای انقلاب اسلامی در جامعه؛ از راهکارهای تداوم راه شهدا
وی بیان ارزشهای انقلاب اسلامی در جامعه را از راهکارهای تداوم راه شهدا دانست و گفت: امروز تمام جوانان ما باید بدانند که تمام شهدا جز برای زنده نگه داشتن معارف دینی و قرآن تلاش نکردند بنابراین زنده نگه داشتن یاد شهدا و راه آنان توجه به ارزشهای دینی و انقلابی و عمل کردن به آنهاست.
بخشدار ارژن بر لزوم حفظ وحدت و همدلی تأکید کرد و گفت: باید به تبعیت از مقام معظم رهبری دولت را تقویت کنیم و این مسئله جز خدمت کردن به مردم و توجه به امرار معاش آنان توسط مقامهای دولتی و برنامهریزان و توجه به ارزشهای دینی و کمک کردن به جوانان در این مسیر میسر نخواهد بود.
به گزارش ایکنا، عیسی افسری، جانشین فرمانده سپاه عشایر استان فارس نیز در حاشیه این یادواره با بیان اینکه علاوه بر اینها ما سلسله یادوارههای شهدای دیگر را جهت تعظیم شعائر و فرهنگ شهیدپروری و زندهنگه داشتن یادو خاطره شهدا در میان جامعه عشایری برگزار خواهیم کرد، گفت: به فرموده مقام معظم رهبری زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از خود شهادت نیست به همین دلیل در سپاه ناحیه عشایر دو نوع یادواره شهدا را برگزار میکنیم.
افسری ادامه داد: برخی از یادوارهها در سپاه عشایر بهصورت محله محور است که توسط یک پایگاه در یک محله، منطقه و طایفه برگزار میشود و برخی دیگر نیز مانند یادواره شهدای کوهمره سرخی بهصورت حوزه محور است که چندین پایگاه مقاومت بسیج در برگزاری آن همکاری دارند.
تقدیم 1200 شهید عشایر فارس به انقلاب اسلامی
جانشین فرمانده سپاه ناحیه عشایر استان فارس با اشاره به نقش عشایر در حفظ و تداوم انقلاب اسلامی گفت: عشایر همیشه در مسائل انقلابی، پیروی از ولایت، دینمداری و ولایتمداری نقش مهمی ایفا کردهاند به طوری که قریب 1200 شهید عشایر از استان فارس تقدیم به انقلاب شدهاست.
وی، تقدیم 63 شهید از دهستان کوهمره سرخی با 26 روستا و تقدیم 92 شهید از دبیرستان عشایری را از نمونههای رشادتهای عشایر فارس و دانست و گفت: این رشادتها مانند چراغی روشن در هماره تاریخ میدرخشند.
این گزارش میافزاید، همچنین ضرغام صادقی، منتخب مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شهدای ما که عمدتاً جوانان این مملکت را شامل میشدند، افرادی بودند که برای تثبیت این نظام مقدس جمهوری اسلامی و دفاع از ناموس مردم و حفظ ارزشها و احکام الهی تلاش کردند.
عضو هیئت رئیسه مجلس تأکید کرد: جوان غیور دیروز ثابت کردند که باید برای حفظ حیثیت مردم از خود گذشت و در حقیقت درسهای پندآموز احکام الهی را به ما یاد دادند که همان فدا شدن برای دیگران است.
جانفشانی شهدا، الگویی برای اصلاح کشورهای اسلامی است
صادقی، نظام اسلامی را ثمره تلاش انبیا و اوصیای الهی دانست که شهدا در راه حفظ آن از جان شیرین خود گذشتند و افزود: این مسئله در حقیقت الگویی برای اصلاح کشورهای اسلامی است به طوری که امروز حاصل تلاشها و زحمات آنان را در منطقه و دنیا میتوانیم مشاهده کنیم.
منتخب مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: امروز کشور ما به حدی رسیده است که یک تنه در مقابل قدرتهای استکباری میایستد و در حقیقت ارزشهای اسلامی و احکام الهی سرمشقی حتی برای کشورهایی است که اعتقاد به اسلام دارند.
بنا بر این گزارش، یاسر حیاتنیا، فرمانده حوزه مقاومت بسیج قدس منطقه کوهمره سرخی سپاه عشایر فارس نیز در حاشیه این یادواره به تشریح فعالیتهای انجام شده در راستای این برنامه پرداخت و گفت: از ابتدای سال جاری ستاد یادواره 63 شهید کوهمره سرخی در این حوزه مقاومت تشکیل شد.
وی افزود: در این راستا کمیتههای مختلفی از قبیل فرهنگی، تدارکات، تبلیغات، برنامهریزی و مالی و مدعوین تشکیل شد که امورات این یادواره را طی 30 جلسه ستادی پیگیری کردند.
حیاتنیا از سرکشی از 63 خانواده شهید این یادواره خبر داد و گفت: بخش دیگری از فعالیتها مربوط به تبلیغات و فضاسازی فرهنگی محیط دهستان کوهمره بود که این کار را با تصاویر و بیلبورهای شهدای کوهمره انجام شد.
رونمایی از کتاب 63 شهید کوهمره سرخی
دبیر یادواره 63 شهید کوهمره سرخی گفت: در این یادواره همچنین از کتاب این شهدا به نام «این مردان آسمانی» رونمایی شد که این کتاب مربوط به خاطره، زندگینامه و وصیتنامه شهدای کوهمره سرخی است و بنا داریم بعد از آن قریب یک هزار نسخه آن را در میان مردم منطقه کوهمره به صورت رایگان توزیع کنیم.
وی ابراز کرد: همچنین در طی این یادواره بیلبورد 63 شهید منطقه کوهمره سرخی رونمایی شد که در ورودی دهستان بهصورت دائمی قرار گرفت.
فرمانده حوزه مقاومت بسیج قدس منطقه کوهمره سرخی سپاه عشایر فارس خاطرنشان کرد: در برگزاری این یادواره سپاه فجر، دانشکده زرهی سپاه، لشکر عملیاتی 19 فجر و سپاه عشایر ما را یاری دادند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دهستان کوهمره سرخی دارای 26 روستا و 9 هزار نفر جمعیت است که 63 شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
یادآور میشود، دهستان کوهمره سرخی از جمله مناطق بخش ارژن فرمانداری شیراز محسوب میشود.
این اشعار زیبا توسط جناب سرهنگ عزت الله خاوری سروده شده است که سرشار از لغات و جملات فراموش شده یا در دست فراموشی، ایل بزرگ کوهمره سرخی می باشد.با گوش دادن ونشر این کلیپ به رواج گویش و لغات فراموش شده ایل خود کمک کنیم.
این کلیپ زیبا توسط دوست عزیزم محمد مهدی خاوری گرفته شده است ،که به شما عزیزان تقدیم می کنم.
جهت دانلود کلیپ بر روی تصویر زیرکلیک کنید
باسلام، این اشعار زیبا را دوست عزیزم سینا غلامیان سروده اند،که واقعا ذوق و استعداد هنری ایشان وعشق به زادگاه خود در تک تک ابیات موج می زند.وجود افرادی همچون این عزیز به ما امید و دل گرمی می بخشد.
(خاطرات قدیم)
امشووم مث هرشوول چند نخ سوگار
تهل کرده خاطروم مث زهر مار
خاطرات بچگی مث یه سوار
هی رژهه میشو جلو چشل خمار
نقش می زی خاطرات بچگی
سفت ومحکم مث یه کوندی بری
درنه بازیو سواری روی خر
فک کنوم اصلا نیاد بار دگر
سادگی ودلبریه خال علی
هی میزی تش تی وجود مش گلی
گی میشو تنگ قلات و کوبری
گی میاره هیمه میکو دلبری
قصه های غولک و دارحمتو
موج میزی تی زبون دیگتو
گاه زکامومن میگو وجنگلش
ازبواش و باگتوش تا آخرش
گی میگو ازعاشقیش ودلبریش
جنگ ودعوا وحس دختردوزیش
خط وعهد کدخدا وریش سفید
سست وابیدند همچون شاخ بید
سادگی رفتست و پیل جاش اومده
ریشه مورده ست و ریا شاه وابده
خال علیه قصمو معتاد شد
عاشقیش ودلبریش برباد شد
مش گلیه قصمو زشت وابیده
بس که دندون روی دندون سائیده
مث کاهی که بیاندازی توباد
دیگتوی قصه گو بیشته زیاد
کامومن قصمو بی درد سر
مرده است ازیادمو باردگر
پس بده راحت بخوس دررختخو
خاطرات بچگی ره زیر او
هرشوول=هرشب.سوگار=سیگار.
تهل کرده=تلخ کرده،،،،،،میشو=میرود،،
چشمل =چشمها......می زی=میزند،،،
کوندی بری=تنه ی بلوط...
درنه بازی=یک بازی محلی.... خال=دایی
تش =اتش....تی ==درون.،،،،
گی=گاهی....میکو==میکند،،،،،
هیمه=هیزم،،،،،غولک=غول کوچک نماد پلیدی وزشتی درقصه های قدیم ابسرد،،، دا رحمتو= دا+رحمتو نماد شجاعت ودلیری وزیرکی در قصه های قدیم ابسرد،،،،دیگتو. =مادر بزرگ،،میگو =میگوید،،،جنگلش=جنگ+لش= جنگ ها،،،بوآ=بابا،،،،باگتو=پدربزرگ،،،،،،دختردوزیش=دختر دزدی.....حسه =حس+ه....وابیدند=شده اند،پیل=پول،،،وابدن +وابده =شده.....بیشتن=رفته زموردست=مرده +ازبین رفته ،،او=ابره=رفته
(یاد ایام عزیز)
دوباره ظلم وجور این زمانه
میاد درخاطرم دانه به دانه
دیگه کاراز می وسیگارگذشته
غم من گشته درعالم یگانه
تمام خاطرات شاهنشین ها
میاد درخاطرم دانه به دانه
دلم میخاد بگم از جای جایش
مثال مویی در چنگال شانه
زسرچشمه بگم با آب سردش
که ازقلب فلک میکرد کمانه
زکوه وجنگل و باغ وچمارش
که اکنون هست باجنت مشابه
همان قعله ی سفیدی که خراب شد
فلک حد زد بر آن با تازیانه
بگم از چنگ شلدوی بلندش
که نیست مانند آن در این کرانه
زمانه ظلم کرد بر دشت چوگان
نکرد آبی در آن ماوا روانه
ببینید دشت هودک در بهاران
فلک پوشانده بر آن سبز جامه
آبسرد
آبسرد ای آبسرد ای آبسرد
آی که رفتی پشت کوهای بلند
پاره ای بودی توازخاک بهشت
جاندارد داخلت شیطان زشت
ازصدای نی چوپان درغروب
یاصدای بزوخردرصبح زود
زیرسایه بووگردون وبری
عشق بود ودلخوشی و دلبری
چنگ شلدو وبلندی های او
مونمیزدبافلک یک تارمو
یادم آید سرزمین مادری
برف بودازچنگ شلدو تابری
ازصدای شرشر سرچشمهها
موج میزدمهرودوستی ووفا
سردی سرچشمه ات یادش بخیر
سختی آن قلعه ات یادش بخیر
بس برای خاک توخونها شده
پایتخت اکثر خان ها شده
من شنیدم جاده ات چنبرزده
خشکسالی رفته ولنگرزده
ازجفای مردم وکمبود آب
گفته اند گشتی خراب اندر خراب
نشنوم گشتی توخشک ای مادرم
من برایت جامه ازتن میدرم
مدتی است کارمان بامشت علی
گشته است کوسنگلی کوسنگلی
تاکه شاید ارد چاره گرشود
بارش آید حالمان بهتر شود
عده ای گویند به مثل جهنمی
توی ذهنش میزنیم دورهمی
گرچه گویند جهنمی بی بازگرد
من که گویم شاه نشینی جای مرد
شعر زیر در جواب فردی که از کوهمره بدگویی می کرده سروده شده است
بیا کوهمره
بیا کهمره و چشمات واکن
درون کله ات این راتوجاکن
همان جایی که مردانش دلیرند
به وقت جنگ همچون نره شیرند
ببین اینجا به مانند بهشت است
درونش خالی از شیطان زشت است
بلوچ و لر و ترک و سیستانی
ندارند ادعا ،دراین حوالی
برای عشق این جا جان فروشند
کفن همچون کت وشلوار پوشند
دراین جا مهر وعشق وسرفرازی
اصول است غیرت و مهمان نوازی
همان کوهای بلند واستوارش
نماد غیرت و هجو حیایش
بیای آبسرد ببینی عشق،پرستی
خودت راگم کنی! انگار که مستی
ببین مسقان و وضع بی،مثالش
به بگدانه و باغهای انارش
به رمقان ورچی ودشت ماصرم
توگویی نیست مثالش در دوعالم
دریغ از پیری
خسته ام کردی فلک ازدست تو دلگیرم
پیرومفلوک شدم ،ازغصه ها میمیرم
گشته است موی سرم مثل دماوندسپید
همچه یک کنده ی نیم سوزه غبار اگینم
سبزها جشن گرفتند به هنگام بهار
اما من تشنه ی اسفند،، نه فروردینم
تلخی طعم شراب گشته برایم چه عسل
برده هوش و دلما تلخی این شیرینم
گشته ام خسته ازاین دردودل وحال عجیب
مثل یک گرگ که بیزار از این نخجیرم
گفته اند رحمانی و بی حدوحصر میبخشی
پس چرا روی گرفتی زدل مسکینم
یادگذشته
کودکی همچون عقابی تیز چنگال وسریع
رفته وپیری شده والی به یک وضع وقیع
تهه این شاهنامه مان تلخ است وبسیار عجیب
قصه های خوش شده باحال اوضامون غریب
یاد دورانی که کودک بوده ایم وخرد سال
پیری را ناچیز می پنداشتیم و بس محال
اما پیری مثل گرگی حمله برد بر گله مان
کودکی وطفلی را درید و برد از ما امان
مثل یک قمری که هست درچنگ یک شاهین اسیر
گشته ایم زندانی و محبوس این سلطان پیر
مثل آتش که بیفتد توی خشکین مزرعه
شادروان گشت آن همه شادی و بازی هله
همچه یک خورشید که رنگین گشته است وقت غروب
زخم مان چرکین سرخین شده است اندر قلوب
نا امیدم
ناامیدم زندگی حال ودلم غمگین است
جگرم سوخته وبه خون خود رنگین است
ساقیا بیش بریز حال مرا میفهمی
گشته ام پیروعلیل درد دلم سنگین است
همچو یک نبی که عمرش همه راعباد کرده
ولی لاجرم ببیند پسرش،دشمن دین است
مث یک قمری که برگشته به بوی جفت خود
لیک بیند جفت او هم قدح شاهین است
مثل یک عارف که عمرش همه راریاض کرده
ولی بشنود زاستاد نام او به کفر عجین است
پیر ومعلول گشته ام حال مرا می بینی
که دگر زهرو هلاهل به دلم تسکین است
موشتولق
موشتولق!باز بهار وابیده
گل کهکف به خزون خندیده
کوه بری پرشده ازکوگ کپو
سرخوشن چون که خزون خوسیده
گشته نودون جروق مثل بهشت
چون بری و سبزه اش روییده
موشتولق! باز. بهار وابیده
گل کهکف به خزون خندیده
کوه سلامت برفلش او وابید
بس که افتو به سرش تابیده
آب دینک مث ماری سرکش
از رشه تا بگدنه رقصیده
موشتولق !باز. بهار وابیده
گل کهکف به خزون خندیده
از صدای کوگ و کپو گویم
از دخو تا کوه دلو پیچیده
موشتولق! ای دوستان ای رفقا
کهمره به ایل خود بالیده
موشتولق! باز بهار وابیده
گل کهکف به خزون خندیده
صوم وسرما خجل است ازظلمش
درب زندانش دیگر زنگیده
گل شیش پر گشته است خونین سر
بس که بلبل زجفا ش نالیده
موشتولوق ! باز بهار وابیده
گل که کف به خزون خندیده
من به نوبه خودم از آقای سیناغلامیان به خاطر این اشعار زیبا تشکر می کنم.
من به نوبه ی خودم از زحمات این عزیزان کمال تشکر را دارم و برای آنها از خداوند منان آرزوی توفیق دارم